• Κοινωνία

    Συναγερμός στο Παλάτι: Ύποπτα κρούσματα κοροναϊού στο σχολείο των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ

    • NewsRoom

    Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ


    Συναγερμός λόγω κοροναϊού έχει σημάνει και στο Παλάτι, καθώς βρέθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο σχολείο, όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

    Σε απομόνωση βρίσκονται ήδη τέσσερα άτομα από το Thomas’s Battersea, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, τα οποία παραμένουν στο σπίτι τους έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες της βρετανικής Daily Mail.

    Ο φονικός ιός έχει εξαπλωθεί στη Μεγάλη Βρετανία με τουλάχιστον 13 σχολεία να έχουν βάλει «λουκέτο» εξαιτίας του γενικευμένου τρόμου που επικρατεί.

    Παράλληλα, όσοι εργάζονται σε σχολεία και έχουν επιστρέψει πρόσφατα από την Ιταλία, όπου έχουν καταγραφεί 12 νεκροί και περισσότερα από 400 κρούσματα, έχουν δεχθεί συστάσεις να μην κυκλοφορούν εκτός της οικίας τους.

    Από την άλλη, έχουν δοθεί οδηγίες από τους διευθυντές ορισμένων σχολείων να παραμένουν στο σπίτι τους, όσοι μαθητές εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη.

    Το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά όπου μπορούμε εφόσον βέβαια οι μαθητές είναι προστατευμένοι. Στην πραγματικότητα, ο ευρύτερος στόχος μας είναι να μην προκαλούμε αναστάτωση, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις επιβαρύνοντας το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και να διασφαλίζουμε παράλληλα την ασφάλεια του κοινού».

    Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία είναι μέχρι στιγμής 13, ενώ οι οκτώ έχουν ήδη αναρρώσει κι έχουν πάρει εξιτήριο.

    Σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών, συνολικά έχουν εξεταστεί 6.795 άτομα με πιθανά συμπτώματα του ιού.

    Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ευρύτερης μετάδοσης του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιείται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.



    ΣΧΟΛΙΑ