Κοινωνία

Συναγερμός στο Ιπποκράτειο: Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί λόγω κρούσματος κορονοϊού

  • NewsRoom


Σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν 21 υγειονομικοί υπάλληλοι στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς.

Κατόπιν αυτών, η κλινική κλείνει για απολύμανση και οι ασθενείς μεταφέρονται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κρούσμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συναγερμός σήμανε και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου γιατρός βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία.

Τα ύποπτα δείγματα ανέλυσε το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα στο χώρο.

Τέσσερα ακόμα δείγματα, που εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά, ενώ αναμένονται απαντήσεις για τουλάχιστον 10 ακόμα περιπτώσεις.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας:

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία».ΣΧΟΛΙΑ