• Κοινωνία

    Συναγερμό στο αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας προκάλεσε η γκάφα ενός πιλότου (upd)

    • NewsRoom


    Σε συνεγερμό τέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η ολλανδική στρατιωτική αστυνομία, η οποία έσπευσε να ερευνήσει μια «ύποπτη κατάσταση» μέσα σε ένα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε η αναστάτωση οφειλόταν σε μια «γκάφα» ενός πιλότου.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αυτόπτες μάρτυρες, μία πύλη του αεροδρομίου έκλεισε, κάποιες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα και αρκετά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ «σηκώθηκαν» και δύο ελικόπτερα. Μάλιστα εμφανίστηκαν αναφορές που έκαναν λόγο για έρευνες των Αρχών για μια πιθανή αεροπειρατεία, στην οποία  μάλιστα τρία άτομα  με μαχαίρι απειλούσαν το προσωπικό της καμπίνας και ζητούσαν άμεση αναχώρηση του αεροσκάφους. Αναφορές που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, περίπου δύο ώρες αργότερα, από τα κανάλια επικοινωνίας του αεροδρομίου έγινε γνωστό ότι η κατάσταση έχει λήξει και ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και μεταφέρθηκαν εκτός αεροπλάνου.

    Η εν λόγω πτήση στην οποία σημειώθηκε η αναστάτωση είναι της Air Europa, με αριθμό πτήσης UX1094 που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Μαδρίτη. Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος εξέπεμψε κατά λάθος σήμα κινδύνου επικαλούμενος “κωδικό 500” που αφορά κατάσταση ομηρείας ή αεροπειρατείας. Μάλιστα, η Air Europa ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση.



    ΣΧΟΛΙΑ