• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Ιταλία: 59 τα κρούσματα και 2 νεκροί από τον κοροναϊό

    • NewsRoom


    Στα 59 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, ενώ δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα.

    39 ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, 11 στο Βένετο, και 1 στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

    Πριν από λίγο, παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του, ενώ πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας, οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

    Στην Ρώμη, τέλος, μια Κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

    Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι υπήρξε το πρώτο θύμα του κοροναϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος στην Ιταλία, ενώ ακόμη ένας ασθενής που είχε μολυνθεί, πέθανε.

    Πρόκειται για τον Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχο οικοδόμο, ηλικίας 78 ετών, ο οποίος απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για άλλη ασθένεια. Ωστόσο μετά τη νοσηλεία του διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

    Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς ο συνολικός αριθμός στη χώρα αυξάνεται και είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη.

    Το δεύτερο θύμα είναι μια γυναίκα 75 ετών, από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

    Η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε κέντρο πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν 38χρονο ασθενή.

    Αυτός ο ασθενής φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 15 άτομα. Ανάμεσά τους, και η γυναίκα του που είναι έγκυος, κάποιοι φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

    Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε 11 πόλεις της βόρειας Ιταλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ