• Κοινωνία

    Γαλλία: Εκκενώθηκαν 10 αεροδρόμια έπειτα από απειλές για βόμβα (upd)

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον 10 περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από «απειλές επιθέσεων» που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ορισμένα από αυτά επαναλειτουργούν πλέον, αφού ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τη δολοφονία, την περασμένη Παρασκευή, ενός καθηγητή από έναν νεαρό ισλαμιστή. Λόγω του αυξημένου κινδύνου νέας επίθεσης η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.

    Μια αστυνομική πηγή ανέφερε αρχικά σήμερα ότι εκκενώθηκαν 6 αεροδρόμια, στη Λιλ, τη Λιόν (Μπρον), τη Νάντη, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Μποβέ. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στρασβούργου είπε στη συνέχεια ότι εκκενώνεται και αυτό.

    Γαλλία: Κανένα αεροδρόμιο του Παρισιού δεν επηρεάστηκε

    Νωρίς το απόγευμα, 4 αεροδρόμια παρέμεναν ακόμη εκτός λειτουργίας, αυτά της Τουλούζης, του Μποβέ, του Μπορντό και του Πο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

    Σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Λιόν-Μπρον, της Νίκαιας και της Λιλ ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγια. Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου της Νίκαιας υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι σήμανε συναγερμός «λόγω ενός ύποπτου δέματος, κάτι το συνηθισμένο» και πλέον «όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό».

    Δείτε βίντεο μέσα από το αεροδρόμιο στην Τουλούζη:

    Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε μουσεία και μνημεία στη Γαλλία.

    Εκκενώθηκαν και οι Βερσαλλίες

    Το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνεται και πάλι μετά από απειλή για βόμβα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή του franceinfo.

    Αυτή η εκκένωση είναι η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες.

    «Αγαπητοί επισκέπτες, για λόγους ασφαλείας, το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνει τους επισκέπτες. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών στο X.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η έκρηξη στο νοσοκομείο φαίνεται ότι προκλήθηκε από την άλλη πλευρά (upd)

    Αντόνιο Γκουτέρες (ΟΗΕ): Zήτησε να κηρυχθεί «αμέσως ανθρωπιστική εκεχειρία»

    Ποιο είναι το ξενοδοχείο με τους κοριούς στην Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ