• Κοινωνία

    Συναγερμός σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. για έλευση τζιχαντιστών σε ελληνικά νησιά

    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές Ασφαλείας, υπό τον φόβο άφιξης τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά, μετά την τουρκική εισβολή στα βορειοδυτικά εδάφη της Συρίας.

     

    Γι’ αυτό το λόγο θα αυξηθούν αριθμητικά τα κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό πολεμιστών του ISIS που θα επιχειρήσουν να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, σαφείς εντολές για την ενίσχυση των κλιμακίων των Υπηρεσιών Ασφαλείας που βρίσκονται στα νησιά και κυρίως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν δώσει επιτελείς της ΕΛΑΣ με σκοπό τον λεπτομερή έλεγχο και την καταγραφή κάθε αλλοδαπού που θα φθάνει στη χώρα μέσω των προσφυγικών ροών.

    Την ίδια ώρα, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ευρώπης για τη διασταύρωση των στοιχείων όσων φθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

    Στο μεταξύ, σε διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται η αύξηση-«διπλασιασμός» των μέτρων ασφαλείας σε τουρκική πρεσβεία, τουρκικό προξενείο, αμερικανική πρεσβεία, διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών, επιχειρήσεις τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων. Σε συσκέψεις αξιωματικών της Αστυνομίας επικαιροποιήθηκαν οι υποψήφιοι στόχοι και δόθηκαν εντολές αυξημένης επιτήρησης με συχνότερες περιπολίες, δηλαδή διελεύσεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα και παροδική παραμονή έξω από αυτούς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ