• Κοινωνία

  Αυξημένα μέτρα ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. σε τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους

  • NewsRoom


  Αυξημένα μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας γύρω από τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία.
   
  Ειδικότερα, έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες και – χρονικά – μεγαλύτερη παραμονή αστυνομικών δυνάμεων έξω από εταιρείες τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και στο προξενείο της Τουρκίας και την αμερικάνικη πρεσβεία. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η επικαιροποίηση των στόχων.

  Οι εντολές που έχουν δοθεί από τους επιτελείς της Κατεχάκη είναι να υπάρχουν αυξημένες δυνάμεις για να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε αιφνιδιασμός, ενώ έχει απλωθεί ένα πληροφοριακό δίκτυο, κυρίως πάνω από την Αττική, που θα γνωρίζει και θα ενημερώνει τις Αρχές ασφαλείας για την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

  Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις και πορείες Κούρδων στην Αθήνα, οι εντολές είναι να επιτραπούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όμως δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε προσέγγιση στο τουρκικό προξενείο. Γι’ αυτόν τον λόγο -ακόμη και σήμερα το βράδυ- θα υπάρξει φραγμός στη Ρηγίλλης από κλούβες της αστυνομίας, που δεν θα επιτρέπουν στα συγκεκριμένα άτομα να φτάσουν στο κτήριο του προξενείου.

  Την ίδια ώρα ενισχύονται τα κλιμάκια των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και της Αντιτρομοκρατικής στα νησιά, με σαφείς εντολές να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα άτομα που θα φτάνουν στη χώρα, μέσω των προσφυγικών ροών.

  Θα γίνεται λεπτομερής καταγραφή, θα σχεδιάζεται άμεσα το προφίλ τους, ενώ οι ελληνικές Αρχές θα είναι σε απευθείας επικοινωνία και συνεργασία με τις Αρχές ασφαλείας της Ευρώπης.  ΣΧΟΛΙΑ