• Κοινωνία

    Συμβούλιο Εφετών: Δεν «παγώνει» η έρευνα για τη Novartis και τον γιατρό σύζυγο της Ελένης Ράικου

    Η Ελένη Ράικου

    Η Ελένη Ράικου


    Η έρευνα για τη Novartis και τον γιατρό σύζυγο της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου θα συνεχιστεί κανονικά από την νυν εισαγγελέα Ελενη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της.

    Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που κρίθηκε να αποφανθεί εάν η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η κα Ράικου και ο σύζυγός της σε βάρος των τριών εισαγγελέων αποτελεί κώλυμα για τη συνέχιση της έρευνας για δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας σε γιατρούς.

    Με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς σε βάρος του συζύγου της κα Ράικου, ούτε ότι διέρρευσαν εκείνοι στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν σε έμβασμα 1.000 ευρώ από τη Novartis προς τον κ. Καρνέση.

    Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να «παγώσει» ούτε για μία στιγμή, μέχρι τον Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της αγωγής κακοδικίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιμέτωποι με ΕΔΕ, και όχι προκαταρκτική, οι αστυνομικοί της σύλληψης Κωστόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H «μαύρη χήρα» της Σητείας: Πώς βοήθησε τον εραστή της να δολοφονήσει τον άντρα της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Σπύρος Βούγιας διεκδικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ