• Κοινωνία

    Σύμβαση 717: Εξώδικο στην ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ για τις εγγυήσεις των κατηγορουμένων

    • NewsRoom
    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ


    Εξώδικο έστειλε στην ΕΣΗΕΑ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ, καταγγέλλοντας εκ νέου διάφορα δημοσιογραφικά σχόλια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για το θέμα των εγγυήσεων, που επιβλήθηκαν στους μηχανικούς της, οι οποίοι απολογούνται για τη διαχείριση της Σύμβασης 717.

    Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ, με αφορμή την επιβολή υψηλής εγγυοδοσίας σε στελέχη της εταιρείας, καλεί με εξώδικη δήλωσή του τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να προβούν αμέσως στις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε «να αποκατασταθεί η αλήθεια και εφεξής τα μέλη σας, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικοί παρουσιαστές, να τηρούν την δεοντολογία με ευλαβική σοβαρότητα σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και να παύσουν την συκοφαντική και υβριστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων».

    Σημειώνεται ότι χθες, διευκρινίσεις για το θέμα των μεγάλου ύψους εγγυήσεων που επιβάλλονται στους κατηγορούμενους επισημάνθηκαν σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ που διακινήθηκε νωρίτερα.

    Ο σύλλογος, που εκπροσωπεί εργαζόμενους μηχανικούς των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και HELLENIC TRAIN, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε πλήθος δημοσιευμάτων, εκπομπών και ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι μηχανικοί της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκαν στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, για τη διαχείριση της σύμβασης 717, δεν προφυλακίστηκαν, διότι δήθεν κατέβαλλαν τις υπέρογκες εγγυήσεις.

    Στην πραγματικότητα, οι εν λόγω εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι, διότι άσκησαν προσφυγή κατά της απόφασης, αιτούμενοι τη μείωση του ύψους των εγγυήσεων, ενώ αντιμετωπίζονται ως ένοχοι, πριν καν δικαστούν, συνεχίζοντας μάλιστα να εργάζονται υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

    Ο σύλλογος ζήτησε μάλιστα παρέμβαση από την ΕΣΗΕΑ «προκειμένου να σταματήσει η συκοφάντηση των συναδέλφων μηχανικών της ΕΡΓΟΣΕ από τα ΜΜΕ περί δήθεν καταβολής των υπέρογκων ποσών για τις εγγυήσεις».

    Επεσήμανε, ακόμη, πως «απόδοση κατηγοριών δε σημαίνει ενοχή» καθώς και ότι «για κάθε πολίτη εξακολουθεί να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής».

    Κατά την ίδια ανακοίνωση, άλλωστε, αποτελεί «παράδοξο» μηχανικοί του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ να κατηγορούνται «για κακουργήματα δια παραλείψεως, που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, ενώ οι πραγματικοί υπαίτιοι είναι όσοι λάμβαναν τις κρίσιμες αποφάσεις και όριζαν το μέλλον του σιδηροδρόμου».

    Τα προβλήματα του σιδηρόδρομου, υποστήριξε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ, σχετίζεται με τις «πολιτικές απαξίωσης που συστηματικά τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται».

    Διαβάστε επίσης: 

    Σύμβαση 717: Ακόμα 2 κατηγορούμενοι ελεύθεροι με χρηματικές εγγυοδοσίες

    Σύμβαση 717 ΕΡΓΟΣΕ: Ουδείς έχει καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε

    Σύμβαση 717: Νέες εγγυήσεις μαμούθ για δύο υψηλόβαθμους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ



    ΣΧΟΛΙΑ