• Κοινωνία

    Έληξαν οι ταραχές στον Κορυδαλλό μετά από επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ

    • NewsRoom


    Σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων – Ρώσων και Γεωργιανών- σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

    Στις φυλακές έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ μετά από εντολή του εισαγγελέα παρενέβησαν και έθεσαν υπό έλεγχο τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κατάσταση στις φυλακές ομαλοποιήθηκε και οι συμπλοκές έληξαν. Αυτήν την ώρα διενεργούνται έρευνες για την ύπαρξη όπλων και ναρκωτικών.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γγ ειδικών φρουρών κ. Μαυροειδάκος μίλησε για άγρια συμπλοκή που αντιμετωπίστηκε καταρχήν από σωφρονιστικούς αλλά και στη συνέχεια και την ΕΚΑΜ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν από κρατούμενους της Ε’ και της Β’ πτέρυγας, που έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και βγήκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ επιχείρησαν να καταλάβουν και το διοικητήριο αλλά δεν το κατάφεραν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν προκληθεί φθορές σε πόρτες και κιγκλιδώματα ενώ υπάρχουν και τραυματισμοί.

    Σύμφωνα με αναφορές υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των κρατουμένων με μαχαίρια και χατζάρες.

    Ο ΣΚΑΙ, επικαλούμενος μαρτυρία εργαζομένης, μετέδωσε ότι η επίθεση δεν ήταν εναντίον των εργαζομένων αλλά αφορούσε συμπλοκές μεταξύ των κρατουμένων.

    Πριν την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων από το σωφρονιστικό κατάστημα απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι.

    Από το υπουργείο δικαιοσύνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

    Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος.

    Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.



    ΣΧΟΛΙΑ