• Κοινωνία

    Σύμμαχος ο καιρός – Πού αναμένονται σποραδικές βροχές

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο, Πέμπτη, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Αιγαίο, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ