• Κοινωνία

    Σήμερα η τρυφερή Γιορτής της Μητέρας – Πώς ξεκίνησε να γιορτάζεται


    Σήμερα γιορτάζει το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας – Η γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια μικρή υπενθύμιση για την πιο τρυφερή σχέση στη ζωή μας

    Τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας τιμούμε σήμερα, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας. Πρόκειται για μία κινητή γιορτή, όπως και αυτή του πατέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Για το 2021 η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σήμερα, Κυριακή 9 Μαΐου.

    Πως «γεννήθηκε» η Γιορτή της Μητέρας

    Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς η Γαία ήταν σύζυγος του Ουρανού στη Μυθολογία και σε αυτήν προσωποποιείτο η Φύση, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρευόταν σαν την υπέρτατη θεότητα.

    Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.

    Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

    Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ