• Κοινωνία

    Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

    • NewsRoom

    Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης


    Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του μακάριστου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από μάχη με τον κορονοϊό.

    Στην τελετή θα χοροστατήσει μόνο από τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγος, ο οποίος ορίστηκε και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από κορονοϊό.

    Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κατέληξε στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

    Ήταν από τους ιεράρχες που είχαν πάρει μέρος στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου, ενώ σε κυνήγημά του υποστήριζε ότι δεν κολλούσε ο ιός με τη Θεία κοινωνία.

    Μεσίστιες θα είναι σήμερα οι σημαίες και κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου Λαγκαδά.

    Ψήφισμα για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

    • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στους συγγενείς του, μέσω αυτού του ψηφίσματος, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο και τη δυναμική παρουσία κατά την τέλεση του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου του Μακαριστού Ποιμενάρχη μας.

    • Να κατατεθεί στεφάνι.

    • Να επιδοθεί το ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

    • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

    • Να παραστεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης Ιωάννης στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία.

    • Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

    • Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για τον Δήμο η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Επιχειρήσεις του Δήμου.

    • Να αναβληθεί η 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης – Είχε προσβληθεί από κορονοϊό – Δεκάδες τα θύματα σήμερα

    ΕΚΠΑ: Τι δείχνει η ανάλυση των μεταλλαγών του κορονοϊού σε μινκ

    Eliska Junkova: Η Google τιμά με doodle την «Βασίλισσα του Τιμονιού»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ