Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σήμερα η δεύτερη Υπερπανσέληνος του έτους: Η ιστορία της «πανσελήνου των σκουλικιών»

Μία ξεχωριστή πανσέληνο θα απολαύσουμε σήμερα

Μία υπερπανσέληνο, τη δεύτερη για το 2020, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα, καθώς θα είναι ορατή και από τη χώρα μας.

Ειδικότερα, η υπερπανσέληνος θα λάβει χώρα στις 19:48, σύμφωνα με την ώρα Ελλάδος και, αν το επιτρέψει ο καιρός, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Σελήνη πιο μεγάλη και πιο φωτεινή απ’ ότι συνήθως.

Ενδιαφέρον στοιχείο για την πανσέληνο του Μαρτίου αποτελεί το γεγονός ότι ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών», επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Όπως είναι γνωστό, θα υπάρξουν δύο ακόμη υπερπανσέληνοι μέσα στο έτος. Η επόμενη υπαρπανσέληνος αναμένεται για τις 8 Απριλίου.