• Κοινωνία

    Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Κάμερα κατέγραψε τη δράστη να φτάνει στο σημείο

    • NewsRoom

    H 34χρονη που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα


    Αν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν, τότε η λύση της υπόθεσης από τις Αρχές θα είναι πλέον θέμα χρόνου

    Μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της 34χρονης που δέχθηκε φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, πριν από μία εβδομάδα, μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες.

    Όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση, υπάρχει κάμερα κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη δράστη να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει εικόνα της όταν βγαίνει και η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο.

    Ωστόσο, οι αρχές ελπίζουν πως, με ειδική επεξεργασία, θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν την 34χρονη, θύμα της επίθεσης, να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει, καθώς, σύμφωνα με τις πηγές του καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε, όσο και κατά την επίθεση στην 34χρονη, λάθη που η Αστυνομία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

    Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα πώς το βιτριόλι έφτασε στα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας, καθώς μία τέτοια δραστική ουσία δεν πωλείται στο εμπόριο, όπως υποστήριξαν χθες αστυνομικές πηγές, μετά τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

    Από εκείνη τη στιγμή, τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας επιχειρούν να «ακολουθήσουν» τη διαδρομή για το πώς το καυστικό υγρό έφτασε στα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας. Όπως εκτιμάται, αυτό ίσως ήταν και το μοναδικό λάθος της δράστιδος, αφού θεωρείται απίθανο να το παρασκεύασε μόνη της και το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι να το προμηθεύτηκε.

    «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

    Σημειώνεται ότι η κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εγκαυμάτων, ενώ βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ μετά την επίθεση που δέχθηκε. Προ ημερών, η 34χρονη υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο αποκατάστασης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσουν και άλλα χειρουργεία, αφού η κοπέλα έχει εκτεταμένα εγκαύματα, σε πολλά σημεία του σώματός της.

    Εκτιμάται ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυροφορεμένης δράστιδος.

    Για την 34χρονη Ιωάννα, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, μίλησε στην τηλεόραση του Ant1 μια από τις φίλες της, η οποία μάλιστα ήταν από τα τελευταία άτομα που είχαν ανταλλάξει μηνύματα μαζί της πριν την επίθεση.

    Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε το πρωί της 20ης Μαΐου, καθώς η νεαρή κοπέλα πήγαινε προς την εργασία της στην Καλλιθέα. Όπως υποστήριξε η νεαρή φίλη της 34χρονης, «δεν μου είχε αναφέρει τίποτα το τελευταίο διάστημα που θα μπορούσε να με προβληματίσει», υπογραμμίζοντας πως όλα στην ζωή της κυλούσαν πολύ ομαλά, μέχρι η μαυροφορεμένη δράστης να ρίξει το βιτριόλι στο πρόσωπό της.

    «Με την πρώτη ευκαιρία, όταν γίνει καλύτερα, θα πάω να την δω», είπε η φίλη της 34χρονης από την Αμφιλοχία, που προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη.



    ΣΧΟΛΙΑ