• Κοινωνία

    Συλλήψεις καταληψιών στο Κουκάκι: Τι απαντά η Εισαγγελία για τις πλημμεληματικές κατηγορίες


    «Η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων στις καταλήψεις στο Κουκάκι, ασκήθηκε βάσει του αποδεικτικού υλικού που προσκόμισε η αστυνομία», απαντά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών.

    «Δεν μπορεί να διώκεται για πλημμέλημα κάποιος που σημαδεύει κεφάλια ανθρώπων και ρίχνει πάνω τους τσιμεντόλιθους», υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

    «Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης», απαντά σε ανακοίνωση του ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης και παραπέμπει για περαιτέρω κρίση (και ενδεχομένως για την ορθότητα της ασκηθείσας δίωξης) στους δικαστές του Τριμελούς Αυτοφώρου, οι οποίοι θα δικάσουν τους 20 συλληφθέντες.

    «Μόνο αρμόδιο για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Αργά χθες το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 20 συλληφθέντες καθώς οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου.

    Βασικός λόγος ήταν η απουσία από το δικαστήριο των περισσότερων αστυνομικών που είχαν κληθεί ως μάρτυρες.

    Κάποιοι αστυνομικοί, ωστόσο, δια των συνηγόρων τους, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Αυτό ερμηνεύεται ότι θα διεκδικήσουν και χρηματικές αποζημιώσεις για τον τραυματισμό που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ