• Κοινωνία

    Συλλυπητήρια ΒΕΠ και δημάρχου Πειραιά για τον θάνατο της Γεννηματά

    • NewsRoom
    Συλλυπητήρια ΒΕΠ και δημάρχου Πειραιά για τον θάνατο της Φ. Γεννηματά


    «Το πολιτικό επιτελείο της Ελλάδας, είναι πιο φτωχό», επεσήμανε σε δήλωση του ο πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, εκφράζοντας τη θέση του ΒΕΠ αναφερόμενος στην απώλεια της προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά.

    Ο κ. Παπαμανώλης-Ντόζας, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη, διότι «χάθηκε πρόωρα μία πολιτικός με κοινωνικές ευαισθησίες, ιδεολογική συνέπεια κι ένα μοναδικό χάρισμα που είχε κληρονομήσει από τον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Η Φώφη αφουγκραζόταν την αγωνία και την προσπάθεια της μικρομεσαίας επιχείρησης, του ελεύθερου επαγγελματία και του τεχνίτη. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το ενδιαφέρον που επεδείκνυε για την κατάσταση των επιχειρήσεων – μελών μας, αλλά και τις παρεμβάσεις μας σχετικά με το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης. Το ΒΕΠ αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της Διοίκησής του», τόνισε στη δήλωση του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

    Επεσήμανε μάλιστα πως «δεν καταφέραμε να κάνουμε εκείνο το ραντεβού που ετοιμάζαμε στο Επιμελητήριο ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των επιχειρήσεων μετά την υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους της και πενθούμε», κατέληξε ο κ. Παπαμανώλης-Ντόζας.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε και αυτός στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά επισημαίνοντας πως «αποχαιρετώ με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη Γεννηματά. Μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, που πάλεψε γενναία και με περίσσια αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Μια γυναίκα που είχε μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα για τη σημασία της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο. Ένας ηθικός και έντιμος άνθρωπος. Μια καλή κόρη, αδερφή, αλλά κυρίως άριστη μητέρα. Μια καλή δημοκράτης πολιτικός».

    Ο κ. Μώραλης μάλιστα τόνισε πως η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια γυναίκα ηγέτης, «η οποία από όποια θέση ευθύνης και αν πέρασε άφησε το στίγμα της. Η συμβολή της ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής σε μια πολύ δύσκολη περίοδο ήταν πολύτιμη, καθώς κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του». Καταλήγοντας στην δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με επιστολή που απέστειλε στο ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια τόσο των μελών του διοικητικού του συμβουλίου, όσο και της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας.

    «Η πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας σπουδαίας πολιτικού και μαχήτριας που σφράγισε ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Η μακρόχρονη πολιτική της παρουσία, άσκησε ουσιαστική επιρροή στη ζωή του τόπου και είναι βέβαιο ότι το κενό που αφήνει στον πολιτικό χώρο και όχι μόνο, είναι δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

    Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Φώφη Γεννηματά: Τετάρτη η κηδεία και το λαϊκό προσκύνημα – Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ

    Φώφη Γεννηματά: Αντί στεφάνων δωρεά σε Κιβωτό του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού επιθυμεί η οικογένεια

    Φώφη Γεννηματά: Πάλεψε χρόνια σιωπηλά, μοναχικά και με αξιοπρέπεια



    ΣΧΟΛΙΑ