• Κοινωνία

    Συγκίνηση στην κηδεία του Νίκου Αλέφαντου (video)

    • NewsRoom


    Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του σπουδαίου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή, Νίκου Αλέφαντου, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουνίου και σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από καρδιακή προσβολή.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών προκειμένου να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Νίκο Αλέφαντο, που κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτου ομάδας.

    Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο Ιωάννης Τραγάκης, η Λόλα Νταϊφα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μωραλής, ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Νίκος Βαμβακούλας, ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος, αλλά και άλλοι βετεράνοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

    Στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας πολλοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος» στη μνήμη του Νίκου Αλέφαντου ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Στεφάνια έστειλαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Σωκράτης Κόκκαλης, με τον οποίο εκτός από τη συνεργασία τους στον Ολυμπιακό συνέδεε και μακροχρόνια φιλία, καθώς και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Η απώλεια του Νίκου Αλέφαντου σκόρπισε την θλίψη στον χώρο του αθλητισμού, ενώ κλείνει μια ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου.

    Το όνομα του εκρηκτικού τεχνικού, έχει χαραχτεί ανεξίτηλα πλάι σε θρυλικές μορφές της στρογγυλής θεάς, ενώ η αφοσίωσή του στο μοναδικό αυτό άθλημα δεν θα ξεχαστεί ποτέ.



    ΣΧΟΛΙΑ