ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθοριστική για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναμένεται να είναι η επίσημη διερεύνηση του δυστυχήματος στη Σίφνο, η οποία στοίχησε τη ζωή στους τρεις επιβαίνοντες, έναν Έλληνα χειριστή και δύο Βρετανών νεόνυμφων που βρίσκονταν στην Ελλάδα για τον μήνα του μέλιτος.
Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε επείγουσα οδηγία για τα ελικόπτερα τύπου Bell 206, ζητώντας να πραγματοποιούνται έλεγχοι στον ουραίο έλικα πριν από κάθε πτήση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews.
Το σημείο της συντριβής παραμένει αποκλεισμένο και αναμένεται να εξεταστεί λεπτομερώς από τους ειδικούς. Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στη Σίφνο στελέχη των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας και των εγκληματολογικών υπηρεσιών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να συλλέξουν στοιχεία από τα συντρίμμια.
Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν την κατάσταση του ελικοπτέρου και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τμήματά του θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο για περαιτέρω έλεγχο. Η διερεύνηση αναμένεται να συνεχιστεί στο νησί για τουλάχιστον τρεις ημέρες.
Παράλληλα, σήμερα οι σοροί των τριών θυμάτων θα μεταφερθούν στην Αθήνα για ιατροδικαστική εξέταση. Στην Αθήνα βρίσκονται και συγγενείς των δύο Βρετανών, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν στη διαδικασία αναγνώρισης.
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης στο ουραίο στροφείο, το οποίο συμβάλλει στον έλεγχο της περιστροφής του ελικοπτέρου γύρω από τον κατακόρυφο άξονά του.
Παράλληλα, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στο ενδεχόμενο να προηγήθηκε κάποιο ιατρικό περιστατικό. Οι αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, εάν υπήρχαν παθολογικά αίτια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον χειριστή. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και κανένα σενάριο δεν έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής.
Ιδιαίτερη σημασία για την πορεία των ερευνών αναμένεται να έχει και η κατάθεση του υπευθύνου του ελικοδρομίου, ο οποίος εξετάστηκε από τις αστυνομικές αρχές.
Ο υπεύθυνος φέρεται να παρακολούθησε την προσέγγιση του ελικοπτέρου από τη στιγμή που εμφανίστηκε στον ορίζοντα έως τη στιγμή της συντριβής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είδε το ελικόπτερο να χάνει απότομα ύψος και στη συνέχεια να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, πριν συντριβεί στην περιοχή πίσω από το ελικοδρόμιο.
Η μαρτυρία του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και αναμένεται να αξιοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και τους εμπειρογνώμονες που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια της τραγωδίας.
Διαβάστε επίσης:
ΔΥΠΑ: Αναλυτικά τα νέα προγράμματα για ανέργους, επιχειρήσεις και νέους
Χίος: Πληρώθηκαν 509.643 ευρώ σε 59 επιχειρήσεις για τις πυρκαγιές του 2025
Σίφνος: Τα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου – Το σενάριο της βλάβης στον έλικα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Χαρδαλιάς: Σε τελική ευθεία η δημιουργία του πάρκου Φαλήρου «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές των επιτυχόντων στις 30 ΣΑΕΚ – Η προθεσμία
- Unitree Robotics: Εντυπωσιακό ντεμπούτο με άλμα 629% – Το ρομπότ που προκάλεσε «πυρετό» στην Κίνα (βίντεο)
- ΔΥΠΑ: Αναλυτικά τα νέα προγράμματα για ανέργους, επιχειρήσεις και νέους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.