• Κοινωνία

    Serial killer στην Κύπρο: Ανανεώνεται το διάταγμα κράτησης για τον 35χρονο – Αρχίζουν ξανά οι έρευνες στη λίμνη Μεμί

    • NewsRoom
    σιριαλ


    Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου serial killer, Νίκου Μεταξά, διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το sigmalive της Κύπρου, ο 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ για άλλη μία φορά δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις της υπόθεσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπεύθυνος της ανακριτικής ομάδας, έχουν ταυτοποιηθεί οι 5 από τις 6 ανευρεθείσες σορούς.

    Αναμένεται να ταυτοποιηθεί και η έκτη σορός που βρέθηκε πριν από 48 ώρες στην Κόκκινη Λίμνη. Σημειώνεται ότι η νεκροτομή επί της σορού έχει αρχίσει από το πρωί της Πέμπτης, παρουσία και του ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη που έφθασε από τη Βρετανία.

    Ο αριθμός των καταθέσεων θα ξεπεράσει τις 700, αφού ήδη έχουν ληφθεί 700 και αναμένεται να ληφθούν άλλες 80. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα από την άρση των ιδιωτικών επικοινωνιών και των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αυξάνουν συνεχώς τον όγκο των δεδομένων που έχουν ενώπιόν τους οι ανακριτές.

    Ο Ι. Γιωρκάτζης, επιπλέον ανέφερε ότι θα γίνουν 4 αναγνωριστικές παρατάξεις. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αναγνωριστικές παρατάξεις αφορούν γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ο ύποπτος. Σημειώνεται ότι εκτελέστηκαν εννέα εντάλματα έρευνας, ενώ παραλήφθηκαν 465 τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα.

    Ο 35χρονος ύποπτος οδηγείται πλέον εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή, την ώρα που η ανακριτική ομάδα δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης και να την καταχωρίσει ενώπιον Δικαστηρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ