• Κοινωνία

    Self test: Βρέθηκαν θετικοί άλλοι 6.566 μαθητές και εκπαιδευτικοί

    • NewsRoom
    Self test


    Επιπλέον 6.566 κρούσματα εντοπίστηκαν στα self test που πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στην δεύτερη εξέταση για την εβδομάδα που διανύουμε.

    Έτσι ο αριθμός των κρουσμάτων τις δύο πρώτες εβδομάδες φτάνει τις 46.000.

    Να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547. Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τα 9.600. Συνολικά δηλαδή την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου είχαμε πάνω από 25.000 κρούσματα μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορονοϊού, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου βρέθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Συνολικά, περίπου 32.000 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώθηκαν την πρώτη εβδομάδα των σχολείων.

    Την Τρίτη ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι κατά τον πρώτο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο της δεύτερης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων (4ος στη σειρά έλεγχος) που έγινε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου βρέθηκαν 8.278 θετικα σελφ τεστ ως αργά χθες βράδυ.

    Μέχρι τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται self test οι μαθητές προκειμένου να προσέρχονται στα σχολεία.

    Η διάθεση θα ολοκληρωνόταν το Σάββατο και η παράταση δόθηκε δόθηκε για να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι με δεδομένο ότι το πρώτο self test της επόμενης εβδομάδας πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

    Τα self test που θα διανεμηθούν θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    Παγώνη: Η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική από την Όμικρον – Δεν χρειάζεται πανικός



    ΣΧΟΛΙΑ