• Σεισμοί

    Σεισμός στην Τουρκία: Στους εννιά οι νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά

    • NewsRoom


    Εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, μετρά μέχρι στιγμής ο σεισμός των 5,7 ρίχτερ που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίσθηκαν εκ των οποίων μερικοί νοσηλεύονται και άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια, πρόσθεσε ο Σοϊλού διευκρινίζοντας πως «συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».

    Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 09:23 (ώρα Ιράν, 07:53 ώρα Ελλάδας), βρισκόταν κοντά στο ιρανικό χωριό Χαμπάς-ε Όλια, σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία.

    Σύμφωνα με το Anadolu, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε χωριά της επαρχίας Βαν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

    Στο Ιράν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 25 τραυματίες και περιορισμένες υλικές ζημιές.



    ΣΧΟΛΙΑ