• Σεισμοί

    Κρήτη: «Μίνι» τσουνάμι προκάλεσε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ – Σε συναγερμό το Λιμενικό

    • NewsRoom


    «Μίνι» τσουνάμι προκάλεσε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ  που σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας.

    Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου, με τα νερά να υποχωρούν από τις παραλίες.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής. Μετά τον αρχικό σεισμό ακολούθησαν δύο μετασεισμοί  σε μικρό χρονικό διάστημα, μεγέθους 4,4 και 3,3 Ρίχτερ.

    Με κατεπείγον σήμα του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την πιθανή εκδήλωση τσουνάμι, μετά έκδοση προειδοποίησης για πιθανό τσουνάμι από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΛΩΤΑ-ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ-ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ-ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/// ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΕΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ/// ΛΤΝΧ-ΔΛΤΧ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΠΛΟΙΩΝ-ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ/// ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ-ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΝΙΩΝ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ρ/Κ–ΛΑΝΤΖΩΝ-Ν.Ο.Χ.-Ι.Ο.Χ.Λ.Φ.Σ.Χ. ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ



    ΣΧΟΛΙΑ