• Σεισμοί

    Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη

    • NewsRoom
    σεισμός


    Ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη.

    Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση έγινε στις 7:08 το πρωί και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι η αυτόματη λύση έκανε λόγο νωρίτερα για 5,6 Ρίχτερ.

    Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος τα 46,6 χιλιόμετρα.

    Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει 5,9 Ρίχτερ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και το εστιακό βάθος ήταν 80 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Κρήτη, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα. Όπως αναφέρει το cretapost, έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο.

    Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

    Λέκκας: Δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη

    Για την ισχυρή σεισμική δόνηση μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3: «Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού».

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Σεισμός 3,6 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή

    Σκρέκας: Οι πρώτες Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις «Νatura 2000» σε Κρήτη, Έβρο και Πελοπόννησο

    Πού γίνονται σήμερα Τετάρτη δωρεάν rapid test



    ΣΧΟΛΙΑ