• Σεισμοί

    Σειρά σεισμών ταρακούνησαν την Δυτική Ελλάδα (upd)

    • NewsRoom
    Σεισμός

    Σεισμός


    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Γεωφυσικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε  9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά Φωκίδας.

    To Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στην αρχική του μέτρηση έκανε λόγο για σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

    Αρχικά προκλήθηκε σύγχυση καθώς το Γεωλογικό Ινστιτούτο ενημέρωσε και για δεύτερο σεισμό που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με επίκεντρο ελαφρά μετατοπισμένο στην περιοχή της Ναυπακτίας, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

    Ακολούθησαν νέοι μετασεισμοί στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας. Στις 00.30 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ, ενώ περίπου στις 00.44 ακολούθησε νέος σεισμός ανάλογου μεγέθους. Τα επίκεντρα των σεισμών βρίσκονται κοντά στην περιοχή του Μαραθιά και της Σεργούλας Δωρίδας.

    Στην περιοχή του Μαραθιά είχαν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σεισμοί μεγέθους κοντά στα 4 Ρίχτερ. Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την έντονη σεισμικότητά της. Από την παραθαλάσσια πλευρά της Φωκιδας άλλωστε προέρχεται και ο μεγάλος σεισμός των 6,1 Ρίχτερ του 1995 που είχε ως αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στην πόλη του Αιγίου (αφού το Ρήγμα του Αιγίου απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έντασής του) και τον θάνατο 26 ατόμων.



    ΣΧΟΛΙΑ