• Κοινωνία

  ΣΕΗ για Γεωργούλη: Άμεσα θα συνεδριάσουν τα καταστατικά όργανα

  • NewsRoom
  Αλέξης Γεωργούλης

  Αλέξης Γεωργούλης


  Τα κατασταστικά όργανα του ΣΕΗ θα συνεδριάσουν άμεσα για την υπόθεση γύρω από της καταγγελίας κατά του ευρωβουλευτή και ηθοποιού  Αλέξη Γεωργούλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των ηθοποιών.

  Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει πως το σωματείο κατανοεί απολύτως τους λόγους που κάθε άτομο που έχει βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζει να μιλήσει στον χρόνο και στον τόπο που θέλει, μια αναφορά που έρχεται ως διευκρίνηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, σχετικά με την σκοπιμότητα για τον χρόνο που επέλεξε η καταγγέλλουσα να αποκαλύψει στις βελγικές Αρχές το όνομα του ευρωβουλευτή, τέσσερις μήνες μετά την αρχική της καταγγελία, το 2020.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ:

  Σε σχέση με την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, ηθοποιού και μέλους του ΣΕΗ, κ. Αλέξη Γεωργούλη, το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει τα εξής:

  Καταρχάς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που οι επώνυμες καταγγελίες ακούστηκαν στον χώρο μας (Ιανουάριος 2021), εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι. Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί.

  Ως θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά και αναγνωρίζουμε το χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας, εργασιακής, έμφυλης κλπ, να εξασφαλίσουμε την προστασία τους και τους μηχανισμούς υποστήριξης και δικαίωσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.

  Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Άλλωστε το Σωματείο μας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των καταστατικών μας διατάξεων και με γνώμονα την προάσπιση των αξιών και αρχών που διέπουν την λειτουργία του, με στόχο την προστασία όλων των θυμάτων καταγγελλομένων συμπεριφορών, την επιβολή καταστατικών ποινών όπου κρίνεται, την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον αλλά και τη συλλογική διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης για το τι σημαίνει εργασιακή βία, εκμετάλλευση των αδύναμων συναδέλφων, κατάχρηση εξουσίας και έμφυλη βία.

  Το ΣΕΗ δεν λύγισε ποτέ και σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κόμματα, ούτε σε διευθυντικές θέσεις και απευθείας διορισμούς, ούτε στο δίκαιο του ισχυρού και γι’ αυτό απόδειξη είναι – μεταξύ άλλων (για όσους έχουν κοντή μνήμη) – οι εξοντωτικές αγωγές εναντίον του Σωματείου και συναδέλφων μας, για αυτήν μας ακριβώς τη δράση, τα εξώδικα, πλήθος υβριστικών αναφορών και στοχοποίηση του Σωματείου ως “σκευωρού” και πολλών άλλων μέσα στις δικαστικές αίθουσες, από τις οποίες – σημειωτέον – δεν λείψαμε ούτε μια μέρα.

  Ο αγώνας για να μην μείνει πράγματι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ και ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, όπως αναγράφει το πανό μας σε κάθε πορεία, συνεχίζεται μαζικά και, κυρίως, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

  #ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ»

  Διαβάστε επίσης

  Γεωργούλης: Από τις αρχές Απριλίου ενημερώθηκε για την καταγγελία λένε τώρα οι δικηγόροι του – Συνδέουν με τις εκλογές στην Ελλάδα την αποκάλυψη  ΣΧΟΛΙΑ