• Κοινωνία

    Σε μερική επιφυλακή και η Ελλάδα για τον κινέζικο πύραυλο που κινείται ανεξέλεγκτα – Εκδόθηκε σχετική NOTAM


    Σε μερική επιφυλακή τέθηκαν τα σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα, με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο Long March, βάρους 21 τόνων, ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες.

    Τα θραύσματα του πυραύλου αναμένεται να συντριβούν μεταξύ των 41.5°Β και 41.5°Ν παράλληλων,  κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου, ενώ παρόμοιος συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που ενδέχεται να πέσουν θραύσματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απαγορευτεί οι στρατιωτικές πτήσεις, αν και οι πιθανότητες να πέσουν θραύσματα του πυραύλου είναι απειροελάχιστες.  Πάντως η Πολιτική Προστασία έχει ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις.

    Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ, η ισχύς της οποίας είναι από σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η επανείσοδός του πυραύλου στην ατμόσφαιρα αναμένεται να συμβεί γύρω στις 02:00 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής.



    ΣΧΟΛΙΑ