• Κοινωνία

    Mεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Χάλκης – Διασώθηκαν δεκάδες άτομα

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικών μιλίων δυτικά της Χάλκης.

    Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε (05) παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν περισυλλέγει σώοι τουλάχιστον 92 αλλοδαποί, ενώ συνεχίζεται η ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την οποία έχει δεσμευθεί η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα άτομα μεταφέρθηκαν στην Ρόδο. Στην θαλάσσια περιοχή υπάρχουν σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεων μεταξύ 4 με 5 μποφόρ.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, στο σημείο έσπευσε και τουρκική ακταιωρός. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το  OPEN, ομάδα μεταναστών φαίνεται να  διασώθηκε από τουρκικό πλοίο, το οποίο συνοδεία της τουρκικής ακταιωρού μετέφερε τους μετανάστες στις τουρκικές ακτές.



    ΣΧΟΛΙΑ