ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καλύτερη από την αναμενόμενη είναι η συμμετοχή στην σημερινή πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, παρέμεινε ωστόσο κατώτερη των περιστάσεων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται λόγος για συμμετοχή 5.000 ατόμων στη συγκέντρωση.
Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετέχουν, εκτός από την ΑΔΕΔΥ, και άλλα εργατικά σωματεία και φορείς, ενώ σήμερα πραγματοποιείται και η 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση τη Βουλή, έχοντας ως κεντρικά συνθήματα ότι «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη που γίνεται με τη νέα κυβέρνηση κι έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση, δια του κυρίου Βρούτση, πριν από καιρό ψήφισε νόμο, με τον οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες υποβαθμίζει έναντι των επιχειρησιακών και βεβαίως βάζει για ακόμη μία φορά χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, η οποία καθιέρωσε για πρώτη φορά το 50% +1 για τη λήψη αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων».
Ο κ. Μπράτης διευκρίνισε, επιπροσθέτως: «Από τη μεριά μας, δηλώνουμε ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και αυτές οι αλλαγές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, έναντι της μερικής απασχόλησης, που καθιερώνεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και, βεβαίως, δεν θα επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους, σε σχέση με την επικουρική ασφάλιση. Αυτό σήμερα είναι, αν θέλετε, ένα πρώτο μήνυμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Μπράτης.
Παράλληλα, πορεία θα πραγματοποιήσουν η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρόκειται να συγκεντρωθούν στα Χαυτεία και να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.
Σημειώνεται, ότι αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια
- Bitcoin: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομαδιαίες πτώσης
- Ελβετία: Επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης με συνολική αύξηση 1,5% για το 2025
- Ρεκόρ: Ο Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.