ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στους λογαριασμούς επιπλέον 100.313 δικαιούχων πιστώθηκε σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με τη σημερινή πληρωμή ολοκληρώθηκε η καταβολή συνολικού ποσού 379.167.200 ευρώ σε σύνολο 473.959 δικαιούχων: αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Covid-19.
«Με τις προσωρινές αλλαγές στους κανονισμούς του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.
Ο κ. Τσακίρης επίσης πρόσθεσε ότι «η χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης προς τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μορφή άμεσου κεφαλαίου κίνησης, μαζί με την επιδότηση των επιτοκίων που “τρέχει” εδώ και δύο εβδομάδες δίνουν μία σημαντική ανάσα εν αναμονή και των περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης της αγοράς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραγωδία στη Χαλκίδα: Δολοφόνησαν με μαχαίρι έναν 23χρονο
 - Αγιάσογλου (ΟΣΥ): Στα σκαριά η λύση της έλλειψης οδηγών – Πώς θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων
 - Άδωνις Γεωργιάδης – φαρμακευτικές: Ο Υπουργός στέλνει τον λογαριασμό για το clawback στον Κυριάκο Πιερρακάκη
 - Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας