ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές ανατέθηκε η περαιτέρω διερεύνηση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Ο Σωτήρης Μπακαΐμης ορίστηκε ως τακτικός ανακριτής με αναπληρώτρια του τη Σοφία Λυμπεριάδου.
Εποπτεύων της ανάκρισης θα συνεχίσει να είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος θα ορίσει και αντεισαγγελέα Εφετών για να συνδράμει στο έργο των ανακριτών.
Την ομόφωνη απόφαση για αναβάθμιση της ανάκρισης έλαβε η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας, κάνοντας δεκτό το αίτημα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος είχε κρίνει αναγκαία την ανάθεση της ανάκρισης σε ανώτερους δικαστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα γρηγορότερα.
Στο έγγραφο του έκανε λόγο για τεράστιες και πολυσύνθετες ευθύνες που έχουν ανακύψει από το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό, οι οποίες καθιστούν απαραίτητη τη γρήγορη και ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, όχι μόνο για τα αδικήματα που ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα προκύψει στην πορεία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Κάλεσμα για διπλωματική λύση στη Μέση Ανατολή – Ανακοινώνει πρωτοβουλία Γαλλίας-Βρετανίας για τα Στενά του Ορμούζ
- Στάρμερ: Η Βρετανία δεν υποστηρίζει αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
- Έλληνες εφοπλιστές: Καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ με τις ναυπηγήσεις 838 πλοίων
- Ρωσία–Ουκρανία: Νέο κύμα επιθέσεων με drones μετά την εκεχειρία του Πάσχα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.