Κοινωνία

Σχολεία: Πώς θα γίνει ο αγιασμός, τι προβλέπεται για προαύλιο και αίθουσες

  • NewsRoom


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που θα φέρει και πάλι τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες, σε μία πραγματικότητα όμως εντελώς διαφορετική.

Όπως έγινε γνωστό, υπουργείο Παιδείας και σχολικές μονάδες βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα όταν οι μαθητές φτάσουν στις τάξεις τους, την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Δεν λείπουν, φυσικά, οι ανησυχίες που εκφράζονται τόσο από τους γονείς, όσο και από τους εκπαιδευτικούς, κυρίως σε ό,τι αφορά στην χρήση της μάσκας, την οποία, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, είναι υποχρεωμένοι να φορούν όλοι εντός των σχολικών αιθουσών.

Όσο κυλούν οι μέρες πάντως, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνεται το μάθημα τη νέα σχολική χρονιά γίνονται όλο και πιο σαφείς. Αρχικά, ξεκαθαρίστηκε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής στα θρανία, θα γίνει τελικά και ο αγιασμός, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού.

Από την εγκύκλιο, μάλιστα, του υπουργείου Παιδείας την οποία δημοσιεύει το esos, προκύπτει ότι «ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που εκφράζονται σχετικά με τη χρήση της μάσκας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως πήρε θέση χθες, Δευτέρα, τονίζοντας ότι η χρήση της είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας και οι εναλλακτικές, επαναλαμβάνοντας ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν οι μαθητές γιατί η μάσκα είναι απαραίτητη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Δείτε την εγκύκλιο για τον αγιασμό εδώ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ