• Κοινωνία

    «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται και στην Αττική αυτή την ώρα.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

    Όπως αναφέρει το meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο που τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας εκτεινόταν από τη Σερβία έως τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις βροχές και τις καταιγίδες που εκδηλώνονται στη χώρα μας, είχε προκαλέσει έως τις 14:00 σχεδόν 6.700 κεραυνούς, από τους οποίους οι 3.500 εντός της ελληνικής επικράτειας.

    Το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ώρες το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τις επόμενες ώρες θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία οι εξής περιοχές:

    1. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (4/11), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.

    2. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης (5/11) η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    3.Τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.



    ΣΧΟΛΙΑ