• Κοινωνία

    Σάλος στα social media με μήνυση από τα Lidl σε ηλικιωμένη γυναίκα που κατηγορήθηκε για κλοπή

    • NewsRoom
    Πρόσοψη Καταστήματος Lidl

    Πρόσοψη Καταστήματος Lidl


    Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί γύρω από την είδηση μιας 70χρονης γυναίκας στο Ίλιον, η οποία δέχτηκε μήνυση από τα Lidl καθώς έκλεψε προϊόντα αξίας 30 ευρώ.

    Από το πρωί η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο σε Facebook και Twitter ενώ αυτή την ώρα, το hashtag #cancel_Lidl είναι πρώτο trend στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αντιλήφθηκαν την πρόθεση της ηλικιωμένης να κλέψει και παρά τις παροτρύνσεις των υπόλοιπων πελατών να καλύψουν οι ίδιοι το χρηματικό ποσό και να μην οδηγηθεί η ηλικιωμένη στο αυτόφωρο, ο υπεύθυνος του καταστήματος κατέθεσε μήνυση για κλοπή υποστηρίζοντας ότι, «οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

    Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα σημείωσε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    Υποστήριξε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

    Ο πρόεδρος ΔΣ του δήμου Ιλίου κ. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή του OPEN, σημειώνοντας ότι «η γυναίκα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και είναι κρίμα που έφτασε στο σημείο να κλέψει για να επιβιώσει».

    Τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα πρακτικά να συμμετέχει στις υπηρεσίες που έχει ο δήμος για να βοηθά πολίτες με οικονομικά προβλήματα, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το συσσίτιο ή το ΤΕΒΑ, ενώ σημείωσε ότι πιθανότατα δεν κατοικεί στον δήμο.

    Για το σούπερ μάρκετ τόνισε ότι «θα ζητήσουμε να γίνει απόσυρση της μήνυσης, αλλά η πολιτική τους είναι να μην το κάνουν».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ