• Κοινωνία

    Ρωσία: Συνελήφθη ο Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας

    • NewsRoom
    Αλεξέι Ναβάλνι,

    Αλεξέι Ναβάλνι, πηγή: Wikimedia Commons/ Evgeny Feldman (CC BY-SA 3.0)


    Συνελήφθη ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγο στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου νοσηλευόταν.

    O Ναβάλνι, ο οποίος σήμερα επέστρεψε στη Ρωσία μετά την πολύμηνη παραμονή του στη Γερμανία, λίγο πριν την αναχώρηση του είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους «εγώ, να συλληφθώ; Είναι αδύνατον. Είμαι αθώος».

    Η ρωσική αστυνομία τον συνέλαβε πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο.

    Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, και όχι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά.

    Στο αεροδρόμιο Βνούκοβο περίμεναν από νωρίς τον Ναβάλνι οι υποστηρικτές του και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Πολλοί από τους υποστηρικτές του συνελήφθησαν επίσης, ανάμεσά τους ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Λιουμπόφ Σόμπολ.

    Από τότε που ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεσή του να επιστρέψει στη χώρα του, οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) προειδοποίησαν ότι θα είναι «υποχρεωμένες» να τον συλλάβουν επειδή παραβίασε τους όρους μιας ποινής με αναστολή, που του είχε επιβληθεί το 2014.

    Ο 44χρονος Ναβάλνι απέρριψε την προειδοποίηση αυτή, που στοχεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, να «τον τρομοκρατήσει» και απηύθυνε, αντιθέτως, κάλεσμα στους υποστηρικτές του να πάνε να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο.



    ΣΧΟΛΙΑ