• Κοινωνία

    Ρωσία: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ – 9 νεκροί και 20 τραυματίες

    • NewsRoom
    Ρωσία: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ


    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από ένοπλο σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ, στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

    «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

    Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

    Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Ουντμουρτίας, Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως άγνωστος εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε ένα φρουρό ασφαλείας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μαθητών.

    Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι «σήμερα η αστυνομία έλαβε ένα μήνυμα που αφορά πυροβολισμούς στο Σχολείο Αρθμ. 88 της Ιζέφσκ» και διευκρινίσθηκε πως «οι αστυνομικοί έφθασαν αμέσως επιτόπου».

    Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Ένοπλος συνελήφθη αφού άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ