• Κοινωνία

    Ρωσία: Αναστέλλει τις πτήσεις προς τις χώρες της ΕΕ


    Η Ρωσία, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των πτήσεων προς τις ευρωπαϊκές χώρες, την Νορβηγία και την Ελβετία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην γηραιά ήπειρο.

    Το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως η Ρωσία πρόκειται να περιορίσει προσωρινά τις πτήσεις προς κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελβετία και τη Νορβηγία από τη Δευτέρα.

    «Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας, να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία, αποφασίστηκε πως από τις 00:00 π.μ. στις 16 Μαρτίου 2020, θα περιοριστούν προσωρινά τα αεροπορικά ταξίδια από το ρωσικό έδαφος προς χώρες που είναι κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε το ρωσικό κέντρο.

    Ωστόσο η Ρωσία θα διατηρήσει τα αεροπορικά ταξίδια προς τις πρωτεύουσες των χωρών της ΕΕ και τις πτήσεις τσάρτερ που προορίζονται για την επιστροφή των Ρώσων πολιτών στην πατρίδα τους. Παρόμοια μέτρα, θα εφαρμοστούν και στις πτήσεις προς τις πρωτεύουσες της Ελβετία και της Νορβηγίας, Γενεύη και Όσλο αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ