• Κοινωνία

    Ρωσία: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι κληρονόμοι

    • NewsRoom


    Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε και φέτος τον κατάλογο με τα 20 πλουσιότερα παιδιά της Ρωσίας, γιοι και κόρες 20 οικογενειών δισεκατομμυριούχων, στο καθένα από τα οποία, αναλογούν περιουσιακά στοιχεία άνω των 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Στην πρώτη θέση στον κατάλογο με τους πλουσιότερους κληρονόμους της Ρωσίας, βρίσκεται ο Γιουσούφ Αλεκπέροφ, μοναχογιός του Βαγκίτ Αλεκπέροφ, με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes ο Γιουσούφ Αλεκπέροφ αποχώρησε το 2018 από την πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil και ασχολείται με τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα , την παραγωγή του ενεργειακού ποτού «Plan b». Σύμφωνα με το περιοδικό τα καθαρά κέρδη της εταιρείας «Plan b», έφθασαν τα 3 εκατομμύρια ρούβλια (38.577 ευρώ)

    Στη δεύτερη θέση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, βρίσκεται ο γιoς και η κόρη του βασικού μετόχου της εταιρείας Novatec και Sibur Λεονίντ Μίχελσον, που κληρονομούν από 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια). Στην τρίτη θέση είναι ο γιος του Ισκαντέρ Μαχμούντοφ, που είναι ιδιοκτήτης της χαλυβουργικής εταιρείας των Ουραλίων (UGMC) , στον οποίο αναλογούν περιουσιακά στοιχεία 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Συνολικά στον κατάλογο των πλουσιότερων παιδιών της Ρωσίας, απαριθμούνται 51 παιδιά. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος ο κατάλογος αυτός τροποποιήθηκε, καθώς προστέθηκαν 5 ακόμη παιδιά και συγκεκριμένα τα τρία παιδιά του βουλευτή του Νταγκεστάν Σουλεϊμάν Κερίμοφ και τα δύο παιδιά του βασικού μετόχου της εταιρείας Fosagro, Αντρέι Γκουρίεφ. Τα παιδιά τους βρίσκονται αντίστοιχα στην 9η και 20 θέση του καταλόγου. Σε κάθε παιδί του Κερίμοφ αναλογούν περιουσιακά στοιχεία 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων , ενώ σε κάθε παιδί του Γκουρίεφ αναλογούν περιουσιακά στοιχεία 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο κατάλογος διαμορφώθηκε ως εξής. Οι εμπειρογνώμονες του περιοδικού αξιολόγησαν τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δισεκατομμυριούχου τα οποία διαίρεσαν με τον αριθμό των παιδιών που θεωρούνται αναγνωρισμένα. Στους υπολογισμούς δεν ελήφθησαν τα μερίδια των συζύγων. Το περιοδικό Forbes δεν συμπεριέλαβε τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους Μιχαήλ Φρίντμαν και Βλαντίμιρ Ποτάνιν οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να αφήσουν ως κληρονομία υπέρογκα χρηματικά ποσά στα παιδιά τους, καθώς θα διαθέσουν τα δισεκατομμύρια τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



    ΣΧΟΛΙΑ