• Κοινωνία

  Ρώμη: Έρευνα της εισαγγελίας για ελαιόλαδο «μαϊμού» σε εστιατόρια – Πιθανή εμπλοκή της μαφίας

  • NewsRoom

  Πηγή: Youtube


  Έρευνα διεξάγει η εισαγγελία της Ρώμης με αντικείμενο νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν 50 εστιατόρια της Ρώμης.

  Την συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποίησαν οι καραμπινιέροι και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι.

  Η έρευνα έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία, όπου βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για την νοθεία.

  Το “ελαιόλαδο μαϊμού” διατίθετο έναντι 3 ευρώ το λίτρο, ενώ η κανονική του τιμή είναι 9 ευρώ, και υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν πως στην πραγματικότητα επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο.

  Τα μπουκάλια έγραφαν “αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής” και με την όλη απάτη φέρεται να πωλήθηκαν μεγάλες ποσότητες σπορέλαιου, πιθανότατα δεκάδες τόνοι.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, σύμφωνα με ειδικούς, στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, “ξεπλένει” ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης: 

  Πτολεμαΐδα: Μωρό 15 μηνών κατέληξε στο Μποδοσάκειο

  Διόνυσος: Θύμα διάρρηξης γνωστός δικηγόρος – Οι δράστες έφυγαν με την Porsche του

  Η καταιγίδα Χενκ «παραλύει» τη Βρετανία – Κλειστοί δρόμοι, ακυρώσεις στα τρένα, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα  ΣΧΟΛΙΑ