• Κοινωνία

    Ρόδος: Έδεσε το πλοίο που βρισκόταν στα ανοιχτά μετά από 9 ώρες

    • NewsRoom


    Κατάφερε, τελικά, να δέσει το «Blue Star 2» στο λιμάνι της Ρόδου

    Μετά από 9 περίπου ώρες παραμονής στα ανοιχτά της Ρόδου, καθώς αδυνατούσε να πλησιάσει και να δέσει στο λιμάνι, το πλοίο κατάφερε τελικά να προσαράξει.

    Το πλοίο έφτασε στην Ρόδο περίπου στις 10 το πρωί, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν στάθηκε δυνατό να πλησιάσει στο λιμάνι. Από τις 10 λοιπόν, το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά του νησιού, περιμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι και τα κύματα που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή, ώστε να μπορέσει να δέσει στο λιμάνι.

    Αυτό έγινε τελικά εφικτό περίπου στις 7 το απόγευμα, όπου το «Blue Star 2», με τους 249 επιβαίνοντες , κατάφερε τελικά να δέσει.

    Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά χθες το βράδυ, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Σύρος- Πάτμος- Λέρος- Κάλυμνος- Κως- Ρόδος

    Οι καιρικές συνθήκες στο νησί είναι ιδιαίτερα δύσκολες, κυρίως από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σήμερα το πρωί, πρόβλημα αντιμετώπισε και ένα αεροπορικό δρομολόγιο, που ερχόταν από την Αθήνα, με προορισμό το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

    Το αεροσκάφος, φτάνοντας πάνω από το νησί, έκανε τρεις προσπάθειες να προσγειωθεί, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο, με αποτέλεσμα το δρομολόγιο να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.



    ΣΧΟΛΙΑ