• Κοινωνία

    Ρόδος: Δίωξη σε βάρος 48χρονου ημεδαπού που κατέβασε την Ελληνική σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό

    Σύλληψη 46χρονου για τον ξυλοδαρμό της 40χρονης συντρόφου του-Ποια κατηγορία θα του αποδοθεί

    ΕΛ.ΑΣ


    Για επτά αδικήματα κατηγορείται ο 48χρονος ημεδαπός που κατέβασε την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας στην Ρόδο και αφού καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, μαχαίρωσε έναν από αυτούς στην κοιλιακή χώρα.

    Το περιστατικό συνέβη στις 6:30 το πρωί, με τον 48χρονο ημεδαπό να κατεβάζει τη σημαία και να επιχειρεί να διαφύγει από το σημείο με ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει κοντά στην Μεσαιωνική Πόλη. Τότε ο 48χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέταξε έναν πυροσβεστήρα στου αστυνομικούς. Στη συνέχεια, όταν αυτοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, μαχαίρωσε στην κοιλιά έναν αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

    Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, τρία αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι. Σε έρευνα στην οικία του, στην Ψίνθο, που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, δεν προέκυψε κάτι.

    Ο 48χρονος, που είχε νοσηλευτεί το έτος 2019 στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ομολόγησε τις πράξεις του ενώ τόνισε ότι θα αναπτύξει περαιτέρω τους ισχυρισμούς του ενώπιον του Εισαγγελέα.

    Εναντίον του ασκήθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ