• Κοινωνία

    Ριφιφί στη Νέα Σμύρνη: Άδειαζαν θυρίδες επί 2,5 ώρες!

    • NewsRoom


    Επί 2,5 ώρες άδειαζαν θυρίδες τρεις Κολομβιανοί που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της διάρρηξης που έγινε πέρυσι τον Ιούλιο σε τραπεζικό κατάστημα της Νέας Σμύρνης.

    Η ταυτοποίηση ήρθε μετά από μήνες ερευνών από τις οποίες προέκυψε ότι η σπείρα είχε βάλει στο μάτι κι άλλες τέσσερις τράπεζες πριν από το συγκεκριμένο «χτύπημα», ενώ λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», η σπείρα προσγειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τη Σερβία στην Αθήνα, για να κάνει την «μπάζα – εξπρές» και, στη συνέχεια, να πετάξει για Ισπανία.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ.: «Οι δράστες, εισήλθαν στην χώρα μας μέσω τρίτης χώρας – Σερβία –, αρκετές οι μέρες νωρίτερα ώστε να προβούν στην κατόπτευση των υποψηφίων στόχων και την επιλογή του καταλληλότερου. Προς τούτο, επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα ακόμα κατάστημα τράπεζας, στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει, καθώς επίσης και υποκαταστήματα στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον καταλληλότερο στόχο».

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής αποκαλύπτεται πως οι τρεις Κολομβιανοί αλώνιζαν ανενόχλητοι στο θησαυροφυλάκιο επί δυόμιση ώρες!

    «Κατά το χρονικό διάστημα από τις 09:30 έως τις 12:00 της 8ης Ιουλίου 2022, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ιατρικές μάσκες λόγω Covid και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν διαδοχικά στο κατάστημα της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους του καταστήματος, διέρρηξαν πέντε θυρίδες στο χώρο την θησαυροφυλακίου, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ».

    Μετά τη ληστεία, οι Κολομβιανοί μετέβησαν, την ίδια μέρα, αεροπορικώς στην Ισπανία.

    Διαβάστε επίσης

    Διάρρηξη θυρίδων σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη – Έκαναν τους πελάτες και «άνοιξαν» τις θυρίδες



    ΣΧΟΛΙΑ