• Κοινωνία

    Qatargate: Ξανά στη φυλακή ο Ταλαμάνκα – Έφεση από τον εισαγγελέα του Βελγίου

    • NewsRoom
    Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα

    Νίκολο Φίγκα – Ταλαμάνκα


    Έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου να αφήσει ελεύθερο τον Νίκολο Φίγκα – Ταλαμάνκα, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι, άσκησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

    Ο Φίγκα – Ταλαμάνκα είναι ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ No Peace Without Justice που ασχολείται με τη διεθνή ποινική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η επίσημη έδρα της είναι στη Ρώμη και στις Βρυξέλλες, ενώ στη βελγική πρωτεύουσα έχει την ίδια διεύθυνση με τη ΜΚΟ Fight Impunity, στη οδό 41 Rue Ducale, της οποίας επικεφαλής είναι ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι.

    Ο Φίγκα – Ταλαμάνκα ήταν ο μόνος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος μετά την προκαταρκτική ακρόαση την Τετάρτη. Για την ίδια υπόθεση κρατούνται η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι,

    Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή, λαμβάνοντας αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ στον σύζυγό της Τζιόρτζι και στον Παντζέρι, επιβλήθηκε επέκταση της κράτησής τους για έναν μήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Ραγκούση στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ