• Κοινωνία

    Qatargate: Εκτός φυλακής ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι

    Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι


    Ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι αφέθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Qatargate, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

    Η αποφυλάκιση του Ιταλού συντρόφου της Εύας Καϊλή υπό όρους, θεωρείται ένας ελιγμός που επιτρέπει στους Βέλγους δικαστές να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Εύα Καϊλή. Και αυτό καθώς βασικό επιχείρημα των δικηγόρων της Εύας Καϊλή Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Σβεν Μαρί ήταν ότι η βελγική δικαιοσύνη θα πρέπει να επιτρέψει την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με βραχιολάκι ώστε να μπορεί να φροντίζει τη δίχρονη κόρη της.

    Η άρνηση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών στο αίτημα της Εύας Καϊλή σε συνδυασμό με την υφ’ όρων αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι αυξάνει την πίεση στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή ενισχύοντας την άποψη που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο δημοσίευμα του politico ότι ήταν η Εύα Καϊλή μια από τις οργανώτριες του κυκλώματος.

    Επιπλέον, βγάζοντας εκτός φυλακής τον σύζυγό της που θα μπορεί να φροντίζει τη δίχρονη κόρη τους, οι Βέλγοι δικαστές αποδομούν την υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ότι είναι κρίσιμης σημασίας η αποφυλάκισή της με βραχιολάκι για να μπορεί να φροντίζει την μικρή κόρη της.

    Διαβάστε επίσης

    Εύα Καϊλή: Πάρτι μασκέ για την κόρη της στη φυλακή

    Politico: Τα χαμένα εκατομμύρια και το δεύτερο διαμέρισμα που αγόρασε η Εύα Καϊλή

    Σβεν Μαρί: Ο Παντσέρι είναι ένας προδότης που θέλει να σώσει τον εαυτό του κατηγορώντας την Καϊλη



    ΣΧΟΛΙΑ