ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης, όταν ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο ζευγάρια Αμερικανών τουριστών και ένας Έλληνας πιλότος. Και οι πέντε επιβαίνοντες ανασύρθηκαν σώοι και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αττικής, χωρίς να φέρουν εμφανή τραύματα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ιδιώτης δύτης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της πτώσης και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανέλκυσης του ελικοπτέρου.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού, ενώ αναμένεται και η εμπλοκή των αρμόδιων αρχών πολιτικής αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.
Από τα πρώτα στοιχεία φάνηκε ότι στο ελικοδρόμιο που εξυπηρετεί την καινούργια μαρίνα Βουλιαγμένης στην άκρη της προβλήτας σε κάποιο δρομολόγιο ιδιωτικής πτήσης, το ελικόπτερο, κατά την απογείωση, έκανε βουτιά στη θάλασσα πολύ κοντά στην προβλήτα.
Το ελικόπτερο φαίνεται να προσγειώθηκε αρχικά στο ελικοδρόμιο και να παρέλαβε κόσμο και να ξεκίνησε από τον Αστέρα με προορισμό τις Κυκλάδες.
Για άγνωστο λόγο άρχισε να χάνει ύψος με αποτέλεσμα να πέσει στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης.
Ο πιλότος ευτυχώς έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην πέσει με σφοδρότητα το ελικόπτερο και να σωθούν τελικά όλοι οι επιβαίνοντες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα ενημέρωσαν το 112.


Η ανακοίνωση της Asrir Marina
Αναφορικά με το σημερινό περιστατικό πτώσης ελικοπτέρου αμέσως μετά την απογείωσή του, εντός του πεδίου προσγείωσης-απογείωσης, η Astir Marina επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξαν θύματα.
Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ενεργοποίησε χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Τα πλωτά μέσα της Astir Marina έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν με επιτυχία στην ασφαλή περισυλλογή των επιβατών.
Δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση και δεν υφίσταται περιβαλλοντικός κίνδυνος. Παρ’ όλα αυτά, για προληπτικούς λόγους, τοποθετήθηκαν εγκαίρως πλωτά φράγματα στην περιοχή.
Τουλάχιστον δύο νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία – Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο
Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει πάλι η κάνουλα – Εκταμιεύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ στο α΄ 4μηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξανά με τη Λέβερκουζεν ο Ολυμπιακός, για μια θέση στους «16» του Champions League!
- Βιολάντα: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες – Τι εξετάζει η ΔΑΕΕ
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό – mononewsTV
- Ξενοκώστας (ΟΝΕΧ): Τα ναυπηγεία θυροφύλακες της ενεργειακής ανεξαρτησίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.