• Κοινωνία

    Προς αρχειοθέτηση η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό του Δημήτρη Άνθη

    Δημήτρης Άνθης: Με κακοποίησε σεξουαλικά ο δεύτερος άνδρας που αναφέρει ο Νίκος Σ. στην καταγγελία του

    Δημήτρης Ανθής


    Με τυπική κλήση του κατηγορούμενου ηθοποιού Ν.Σ. ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τον καταγγελλόμενο βιασμό του Δημήτρη Άνθη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος μηνυτής στην κατάθεση του στην ανακρίτρια άλλαξε την ημερομηνία του φερόμενου βιασμού του. Αντί του 2006 που αρχικά είχε πει, ισχυρίστηκε τώρα ότι η κακοποίηση του έγινε το 2005.

    Έτσι, το καταγγελλόμενο αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί και το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

    Σε βάρος του 38χρονου ηθοποιού Ν.Σ. ασκήθηκε στις αρχές Μαρτίου ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού. Ήταν ο δεύτερος γνωστός ηθοποιός, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, που βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένου για σεξουαλική κακοποίηση.

    Η δίωξη του ασκήθηκε καθώς ο μηνυτής του, Δημήτρης Ανθής, υποστήριζε ότι το 2006, όταν και οι δύο ήταν 22 ετών, ο ηθοποιός τον πήγε στο σπίτι του και τον βίασε.

    Το κομβικό σημείο ωστόσο της καταγγελίας φέρεται να ήταν ο ισχυρισμός του μηνυτή ότι γνώρισε τον Ν.Σ. το 2006 σε μπαρ στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Έτσι, όταν κλήθηκε σε ανωμοτί εξηγήσεις ο ηθοποιός υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μπαρ είχε βάλει λουκέτο ένα χρόνο νωρίτερα!

    Ο γνωστός ηθοποιός αρνήθηκε εξαρχής την κατηγορία του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι με τον 38χρονο έκαναν συναινετικό σεξ.

    Ωστόσο, μετά την παραγραφή του αδικήματος η υπόθεση δεν θα κριθεί επί τους ουσίας από τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή ούτε ο ηθοποιός θα έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά του, ούτε ο μηνυτής να διεκδικήσει την τιμωρία του φερόμενου ως θύτης του.



    ΣΧΟΛΙΑ