• Κοινωνία

    Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Στις 6.500 τα κρούσματα αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί

    • NewsRoom
    ευπαθείς ομάδες - κορονοϊός


    Φόβους για «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού στους αμέσως επόμενους μήνες εξέφρασε, ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε ότι: «Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό θα φτάσουμε και τις 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πολύ μεγάλος αριθμός, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα».

    «Όταν φτάσεις τις 6.000 κρούσματα κάθε μέρα κάποια μέρα η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα είναι πολύ σημαντική, θα φτάσουμε τις 600, 700 κλίνες ΜΕΘ… Γιατί να φτάσουμε εκεί;» διερωτήθηκε ο κ. Σαρηγιάννης. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό, με εκστρατεία ενημέρωσης και από εμάς τους ειδικούς» τόνισε.

    Σωματίδια από τις φωτιές μεχρι και στην Αράχωβα

    Σε ό,τι αφορά τα σωματίδια από τις πυρκαγιές, ο καθηγητής επιβεβαίωσε ότι ο καπνός από την Εύβοια προκάλεσε υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων ακόμα και σε περιοχές που δεν μπορούμε να φανταστούμε, όπως η Αράχωβα.

    Ο καθηγητής εξήγησε ότι «το νέφος του καπνού με βάση τους ανατολικούς ανέμους έχει μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα.

    Χθες υπήρξε η ανακάλυψη ενός μεγάλου τόξου που ξεκινούσε στη Λάρισα και στα Φάρσαλα και περνώντας όλη τη Στερεά, ουσιαστικά έφθανε μέχρι την Κόρινθο.

    Το ανώτατο όριο συναγερμού είναι 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Το μεσημέρι είχαμε υψηλές συγκεντρώσεις στην Αράχωβα τώρα είναι στον Κορινθιακό στα 30 με 35 μικρογραμμάρια».

    Διαβάστε επίσης:

    Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Γορτυνία – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια

    Φωτιές: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη – Τι θα πει

    Παγώνη για κορονοϊό: Όνειρο θα μείνει το τείχος ανοσίας 80% στο τέλος Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ