• Πολιτική

    Φωτιές: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη – Τι θα πει

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης: Η χώρα έχει να δρομολογήσει ένα μεγάλο συνεκτικό σχέδιο αρδευτικών έργων από το ’60

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίουν εδώ και πάνω από μια εβδομάδα θα επιχειρήσει να δώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους πολίτες με δηλώσεις του, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ήδη μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων με την δέσμευση ότι τα χρήματα θα αποδεσμεύονται εύκολα, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.

    Χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι οι αποζημιώσεις θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

    Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κινηθεί άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών και την δημιουργία υποδομών (όπως αντιπλημμυρικών έργων) με την αξιοποίηση κονδυλίων τόσο από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών, άμεσα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στο να διεκδικήσει, αν χρειαστεί και πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους– κάτι που θα υπογραμμίσει και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην αναχαίτιση των προβλημάτων που προκαλεί το «καθεστώς» της κλιματικής κρίσης.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το κομμάτι της συνέντευξης στο οποίο θα ερωτηθεί για τις ευθύνες για την καταστροφή.

    Στις τελευταίες δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι οι λύσεις, ενώ τόνισε ότι ευθύνες θα αποδοθούν όταν πρέπει σε αυτούς που πρέπει.

    Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αναδεικνύονται από την συγκυρία και να δώσει το «στίγμα» των πρωτοβουλιών που έχει ήδη σχεδιάσει και αφορούν όλους τους τομείς.

    Θα μιλήσει για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και θα στηρίξει όλους όσοι από την κυβέρνηση βρίσκονταν και βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι όλα και όλοι κρίνονται.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκυλακάκης: Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο τα πρώτα χρήματα στους πυρόπληκτους

    Υπουργείο Οικονομικών: Ειδικός λογαριασμός για δωρεές για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ