• Κοινωνία

    Προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    • NewsRoom
    τρομοκρατία


    Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν την περίοδο των εορτών να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους για την αυξημένη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, οι τουρίστες που θα πάνε στην Ισπανία το δωδεκαήμερο των γιορτών θα πρέπει να αγρυπνούν για ύποπτα οχήματα, αλλά και όταν κινούνται σε πολυσύχναστες περιοχές και συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς «τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν εντελώς απροειδοποίητα».

    Το επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης για την Ισπανία της αμερικανικής ταξιδιωτικής οδηγίας βρίσκεται στη δεύτερη από τις τέσσερις βαθμίδες, κάτω από εκείνη που συμβουλεύει τους πολίτες να «ξανασκεφτούν το ταξίδι».

    Τον Αύγουστο του 2017 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με οχήματα στη Βαρκελώνη και το γειτονικό Καμπρίλς. Το επίπεδο συναγερμού στην Ισπανία βρίσκεται στην τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες από την τρομοκρατική επίθεση του Ιανουαρίου του 2015 στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής επιθεώρησης Charlie Hebdo στη Γαλλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαθητές ψάλλουν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα που επέζησε από το τσουνάμι στην Ινδονησία (video)



    ΣΧΟΛΙΑ