ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πριν τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τα αποτελέσματα πριν το Δεκαπενταύγουστο, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Επίσης, οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πρόσθεσε.
Ο Ιρανός αριστούχος μαθητής
Αναφορικά με τον νεαρό Ιρανό Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί – Κύρος στα ελληνικά – μαθητή του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, ο οποίος έφθασε πριν τρία χρόνια στο νησί μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του, και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25, ο κ. Κόπτσης τόνισε πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αγκάλιασε αυτά τα παιδιά με αποτέλεσμα την επιτυχία του Κύρου.
Υπολογισμός μορίων
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία από χθες, 28-6-2022, ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.
Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.
Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.
Διαβάστε επίσης:
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Ιρανό που αρίστευσε στις Πανελλήνιες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OpenAI, Meta και SpaceXAI δίνουν μάχη για πιο αποδοτικά και οικονομικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
- Συνεχίζεται η πίεση στην Αίγυπτο: Διπλασιάστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο πρώτο τρίμηνο του 2026
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης – Μήνυμα 112 στους κατοίκους
- Παρίσι: Εκκένωση στη Σαρσέλ μετά τον εντοπισμό ύποπτου οχήματος κοντά σε συναγωγή – Απομακρύνθηκαν 300 άνθρωποι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.